Het voorlopige energielabel van uw woning kan beter!

Per 1 januari 2015 is het energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen. Dit is een maatregel uit het Energieakkoord dat het kabinet in 2013 heeft gesloten. Het uiteindelijke doel is een duurzame energievoorziening in ons land. En kostenbesparing op energie. Door een energielabel worden huizenbezitters ‘geprikkeld’ te investeren in dak-, gevel-, glas- en vloerisolatie en zuinige(re) ketels om energiekosten te besparen.

In de komende maanden krijgen 5 miljoen huiseigenaren gratis een ‘voorlopig’ energielabel voor hun huis toegestuurd. Via internet kunt u dit omzetten in een definitie label, door te melden hoe uw woning duurzamer is gemaakt. Een expert (EPA-adviseur) controleert de opgave. Die zal naar verwachting enkele tientjes gaan rekenen.

Vanaf begin 2015 kunt u zelf al zien wat het voorlopig energielabel van uw woning is op www.zoekuwenergielabel.nl van de Rijksoverheid.

Kan uw woning nog energiezuiniger?

Als specialist van een AF-erkend OnderhoudNL-bedrijf vertellen wij precies welke mogelijkheden er voor u zijn om te besparen: dakisolatie, gevel-isolatie, vloerisolatie en natuurlijk glasisolatie. Daarmee kunt u ervoor zorgen dat het voorlopig energielabel van uw woning nóg beter wordt. Wilt u meer weten wat voor u de besparingsmogelijkheden zijn? Neem dan contact gerust met ons op.

nieuws archief